Kalkulačka výživových hodnot

Autor: P.Knetl
Datum: 22. srpna 2021

1\ Přímo pro vás doporučený příjem energie a bílkovin snadno zjistíte pomocí kalkulačky na našich stránkách www.dialyse-info.eu. Pod odkazem „Dieta“ klikneme na „Kalkulačka příjmu B+E“ a v otvřeném okně vyplníme výšku, hmotnost, věk, pohlaví a aktivitu a klikneme na "Vypočítat". Vidíme, že pro zadané hodnoty bychom denně měli sníst zhruba 2700 Kcal a 90 g bílkovin. Je zde též uvedeno, jak jsme k výsledkům došli.

2\ Nyní je třeba zkontrolovat, zda doporučeného množství dosahujeme.
S tím naá pomůže "Kalkulkačka výživových hodnot. Opět pod odkazem "Dieta" vybereme "Kalkulátor výživových hodnot" a zadáme jednotlivé potraviny včetně množství, které jsme snědli. Zobrazí se nutriční hodnota potravin včetně součtu na posledním řádku. Výsledek pak porovnáme s doporučeným množstvím. Pokud některou potravinu nenaleznete, napište nám a my ji pro Vás doplníme z jiných zdrojů.

3/Svá oblíbené jídla si můžete uložit pod odkazem “Recepty”.
Tím je současně nabídnete ostatním a můžete se naopak inspirovat jejich jídelníčkem.
Nahlédnutím do jiných tabulek možná zjistíte, že se některé hodnoty mírně liší. Může to být způsobeno metodikou měření či výběrem vzorků. Pokud narazíte na výraznější nesrovnalost, prosím upozorněte nás a my zajistíme porovnání z více zdrojů. Dalším problémem můžou být chybějící hodnoty (především fosforu) u průmyslově vyráběných potravin. Pokud máte možnost zjistit tyto hodnoty u často používaných potravin, rádi výsledky Vašeho pátrání zobrazíme pro ostatní. Můžeme pak sestavit seznam vhodných potravin a naopak potravin zcela nevhodných.
Přes péči věnovanou přípravě kalkulačky nemůžeme ručit za eventuální chyby hodnot ve zdrojích.

← Zpět